Růžová himalájská sůl z Pákistánu

20. 8. 2020
( https://www.distripark.cz/www/rsobrazky/velke/himalajska_sul.jpg )
O růžové himalájské soli jste už nejspíše slyšeli. Ve skutečnosti jste ji nejspíše již použili nebo používáte. Tato sůl pochází z Pákistánu, kde v Himalájích vznikala přes 250 milionů let. Pro naše tělo je sůl nepostradatelnou součástí, na druhou stranu nesmí jí chybět moc a ani příliš málo. V našem sortimentu naleznete jemnozrnnou i hrubozrnnou himalájskou sůl dováženou přímo z Pákistánu za velmi výhodnou cenu!

Nyní přinášíme několik tipů, jak himalájskou sůl využít:


1. Koupele

Jelikož je himalájská sůl bohatá na spoustů minerálů a stopových prvků, je proto vhodné ji používat jako přísadu do vodních lázních. Koupel v solném roztoku pomáhá kůži vstřebat tyto minerály, například vápník, měď, jód, železo, hořčík a spoustu dalších cenných látek. Experti radí, že koupel nejdříve začněte tak, že se osprchujte a poté teprve vlezte do vany. Voda by měla mít teplotu jen trochu vyšší než je teplota těla. Při napouštění vany rozpustťe sůl ve vodě a můžete přidat i vaše oblíbené esenciální oleje. Poté relaxujte ve vodě po dobu 20 - 30 minut a zároveň po dobu koupele nepoužívejte žádná mýdla ani šampóny.

2. Vytvořte si peeling

Odstraňte odumřelou kůži a mějte hedvábně měkkou pokožku. Do velké mísy přidejte 1 hrnek jemné himalájské soli a 1/2 hrnku kokosového oleje. Také můžete přidat pár kapek vonného olejíčku a poté naneste na kůži. Nakonec opláchněte vodou.

3. Odstraňuje lupy

Přidejte 2 lžičky až 2 lžíce jemnozrnné himalajské soli do vašeho šampoónu a používejte při mytí vlasů tak, jak jste zvyklí. Značně se tím sníží tvorba lupů.

4. Skvělý sportovní nápoj

Vyrobte se vlastní hydratační nápoj pouze s několika ingrediencemi zahrnující i himalájskou sůl. Např. smíchejte špetku himalajské soli se 120 ml kokosové vody nebo přefiltrované vody a poté ještě přidejte 1/2 lžičky medu. Nemíchejte nápoj v nerezových nebo kovových nádobách.

5. Solné lampy

Mají mnoho benefitů a jsou takzvanými přírodními ionizátory vzduchu. Stačí když do hlubší misky nasypete nejlépe hrubozrnnou himalájskou sůl (lze použít i jemnozrnnou sůl), pokapete ji pár kapkami vašeho oblíbeného olejíčku a dáte doprostřed čajovou svíčku a zapálíte. Sůl se bude postupně uvolňovat do vzduchu, čím se vyčistí vzduch a navodí příjemnou atmosféru.


Himalájskou sůl jemnozrnnou i hrubozrnnou nabízíme v balení 25 kg na e-shopu distripark.cz
ZDE


*Tento článek má výlučně informativní charakter. Poskytnuté doporučení, zejména u použití produktů, je jen ukázkové a nezávazně informuje o vlastnostech a možnostech používání. Proto byste před použitím produktu měli vyhledat odborníka, zda je toto specifické použití bezpečné a odůvodněné. Nezodpovídáme za použití navrhovaných řešení, a to ani ve velmi podobných situacích.