Zatížení zemědělských a stavebních strojů

20. 8. 2020
( https://www.distripark.cz/www/rsobrazky/velke/bagr.jpg )
Zemědělské a stavební stroje jsou velmi důležité při práci na poli nebo v lese. Zvýšená pracovní zátěž, jiný typ tažného zařízení nebo změna vlhkosti povrchu půdy mohou často zapříčinit nešťastné situace. Obzvláště vibrace mohou způsobovat řidiči vozidla zdravotní potíže. Totiž vibrace, které se přenaší přes sedadlo, můžou řidičům způsobit problémy s páteří a ty následně vést k dočasné nebo trvalé pracovní neschopnosti.

Jednoduchým řešením všech těchto problémů je zatížení přední nápravy vozidla. Pokud je však již zátěž namontována nebo náš stroj nemá tuto možnost zatížení, je nejjednodušším řešením naplnění předních pneumatik, a to nahrazením části plynu v předních kolech kapalinou. Existují speciální sloučeniny na bázi glykolu, ale ty jsou nepřiměřeně drahé. Dalším řešením je obyčejná voda z vodovodu. Bohužel velký problém vzniká v zimě při teplotách pod nulou, když kapalina zamrzne, což v extrémních případech může vést až k nevratné deformaci pneumatiky. Aby se předešlo všem těmto problémům, může být použit
30% vodný roztok chloridu vápenatého - popřípadě chloridu hořečnatého. Přidáním tohoto roztoku pneumatiky nezamrznou, nepoškodí se a ani nezvniknou praskliny v pneumatikách. Dokonale plní svůj úkol za rozumnou cenu!


Pro více informací ohledně plnění pneumatik vodou a chloridem nás neváhejte kontaktovat.

Chlorid vápenatý nabízíme v baleních 25 kg, 300 kg a 1 000 kg na e-shopu distriparkb2b.cz



*Tento článek má výlučně informativní charakter. Poskytnuté doporučení, zejména u použití produktů, je jen ukázkové a nezávazně informuje o vlastnostech a možnostech používání. Proto byste před použitím produktu měli vyhledat odborníka, zda je toto specifické použití bezpečné a odůvodněné. Nezodpovídáme za použití navrhovaných řešení, a to ani ve velmi podobných situacích.