Výhody a nevýhody LED žárovek

7. 12. 2022
( https://www.distripark.cz/www/prilohy/zarovky-led-blog.jpg )
LED žárovky se staly velmi populárními v posledních letech, a to zejména kvůli jejich vysoké účinnosti a úspoře energie. Ve srovnání s tradičními žárovkami dokážou LED žárovky ušetřit až 80% energie, což je obrovská úspora, kterou ocení jistě každý.

Díky své vysoké účinnosti jsou LED žárovky také velmi výhodným řešením pro šetrné osvětlení budov a prostor. Díky svému výkonu a nízké spotřebě energie jsou vhodné pro osvětlení prostor, jako jsou obchody, kanceláře a domácnosti.

Jednou z výhod LED žárovek je také jejich dlouhá životnost. Dokážou svítit až 25 000 hodin, což je dvakrát více než tradiční žárovky. Díky tomu se nemusíte bát, že by LED žárovky hned předsaly svítit a musely by se často kupovat kupovat.

Pokud hledáte šetrné a účinné osvětlení pro vaši domácnost, určitě byste měli zvážit pořízení LED žárovek. Díky jejich vysoké účinnosti a úspoře energie se vám vyplatí investovat do jejich pořízení, a navíc si budete moci užívat dlouhodobého a bezproblémového svícení.

LED žárovky jsou stále populárnějším způsobem osvětlení domácností a kanceláří. Jsou efektivnější, životností delší a navíc šetří peníze na elektřině. Nicméně, jako s každou technologií, i LED žárovky mají své výhody i nevýhody.

Výhody LED žárovek:

Efektivnost: LED žárovky jsou až o 80% úspornější než tradiční žárovky. To znamená, že spotřebovávají méně energie a ušetříte peníze na účtech za elektřinu.
Životnost: LED žárovky mají delší životnost než tradiční žárovky. Může se pohybovat až kolem 25 000 hodin, což je více než dvojnásobek životnosti tradičních žárovek. To znamená, že je budete mít déle a nebudete muset tak často nakupovat nové.
Bezpečnost: LED žárovky neprodukují teplo jako tradiční žárovky, takže jsou bezpečnější pro použití v domácnosti s dětmi nebo domácími mazlíčky.
Široká škála barev: LED žárovky jsou k dispozici v různých barevných teplotách, takže si můžete vybrat teplou nebo studenou barvu světla podle svých preferencí.
Různé velikosti: LED žárovky jsou k dispozici v různých velikostech a tvaroch, takže si můžete vybrat ty, které nejlépe vyhovují vašim potřebám.

Nevýhody LED žárovek

I když se led žárovky mohou zdát jako skvělá volba, protože jsou úsporné a trvají déle než klasické žárovky, existují i určité nevýhody, na které bychom měli pamatovat.

První nevýhodou je cena. Led žárovky jsou obecně dražší než klasické žárovky, což může být pro některé problém. I když se jejich cena postupně snižuje, stále může být pro některé lidi finančně náročné je kupovat a vyměňovat za staré žárovky.

Další nevýhodou je záření, které led žárovky vydávají. I když jsou úsporné, jejich světlo může být studenější než světlo klasických žárovek, což může být pro některé jedince nepříjemné. Navíc se ukázalo, že led žárovky mohou vyzařovat modré světlo, které může negativně ovlivňovat naše zdraví a spánek.

Také je třeba zmínit, že led žárovky nejsou tak odolné jako klasické žárovky. Pokud jsou vystavené vyšší teplotě nebo mechanickému namáhání, mohou se snadno poškodit a vyřadit z provozu.

Kvalitní LED žárovky si můžete vybrat na našem e-shopu v
sekci ZDE